Liigu sisu juurde Liigu peamenüü juurde Liigu vaegnägijate bloki juurde

Toidu keemilised ohud (veebikoolitus)

1. Koolitaja andmed

Koolitaja andmed

Asutuse nimi:

Koolituse tutvustus

Koolitus sobib enesetäiendamiseks kõigile toiduvaldkonna spetsialistidele.

Koolituse eesmärgiks on tutvustada toidukäitlejatele põhiliste erinevates toitudes sisalduda võivate ohtlike ainete tekkimist, liikumist toitu, nende toksiliste toimete iseloomu, samuti oluliste ainete analüüsi ja kontrolli meetodeid ning annab soovitusi nende ainetega seotud riskide vähendamiseks toidu käitlemisel.

Koolituse teemad:
Mis on toiduohutus ja mis on toiduhügieen?
Keemilise toiduohutusega seotud õigusaktid ja normid.
Lühiülevaade toksikoloogiast.
Põhilised keemilist ohtu põhjustavad ained - nende tekkimine, liikumine toitu, toksilise toime iseloom, analüüsid, kontroll, riski vähendamise meetodid:
1.Taimsed mürgid - alkaloidid, lektiinid jt. looduslikud ohtlikud ained taimeõlides.
2.Keskkonnamürgid:
- Mükotoksiinid
- Biogeensed amiinid
- Plii, elavhõbe ja arseen
- Dioksiinid ja polükloorbifenüülid (PCB)
- Taimekaitsevahendite jäägid ja väetised
3.Veterinaarravimite jäägid toidus.
4.Toidu töötlemisel ja säilitamisel tekkivad ohtlikud ained:
- Polüaromaatsed süsivesinikud (PAH)
- Maillardi reaktsiooni produktid sh akrüülamiid
- Klorometüülpropaandioolid õlides
- Kiiritatud toidud
5.Toidu lisaained, eriti värvid. Valest doseerimisest ohtlikuks muutuvad lisaained nagu keedusool, sidrunhape, nitritid.
6.Toidu võltsimisest tulenevad ohud.

Koolitust viib läbi Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli toksikoloogia professor ja vanemteadur Tõnu Püssa.

Kontakt

Kontakt:
Karin Kiss
Kontakttelefon:
7313275
E-post:
Karin [dot] Kiss [ä] emu [dot] ee

2. Koolitus

Koolituse andmed

Koolituse nimi eesti keeles
Toidu keemilised ohud (veebikoolitus)
Õppesuund
Tootmine ja töötlemine
Õppekavarühm
Toiduainete töötlemine

Toimumiskoha aadress

Aadress
Tartu maakond, Tartu linn, Tartu linn, F. R. Kreutzwaldi tn 56, Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.
BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele.
Asukoha lisainfo
Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.
BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele.

Koolitus

Koolituse tase:
algtase
Koolituse keel:
eesti keel
E-õpe
Ei
Õppe kogumaht:
6 akadeemilist tundi
Auditoorse ja praktilise töö maht:
6 akadeemilist tundi
Maksumus käibemaksuga:
65.00 EUR
Koolitus lõpeb õpiväljundite hindamisega
Ei
Ligipääs liikumispuudega inimesele
jah

Toimumisajad

20-05-2021
Lektor:
Tõnu Püssa, knd (keemia)
Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli toksikoloogia professor ja vanemteadur

 

Bänner viib meie töötukassa lehele, kus saate tutvuda Töötukassa tööpakkumistega Bännerile klikates jõuate Tripodi kutsetesti tegemise lehele Bännerile klõpsates jõuate tööta ja õpi veebilehele Bännerile klõpsates jõuate Minukarjäär veebilehele Bänner viib veebivormile, kus saate esitada küsimuse töötukassa karjäärispetsialistile  

 

Kontaktid

Töötukassa bürood

E-post: info [ä] tootukassa [dot] ee
Töötukassa e-posti aadressidele saab saata maksimaalselt 10 MB mahuga e-kirju.

Skype: tootukassa

Infotelefon: 15501; 669 6513
(E-N 8.30-16.45; R 8.30-15.30, kuu viimasel reedel 8.30-12.30)